جدعان طيبيين

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
مرحبا بكم فى منتداكم جـدعـ طيبيين ـان
ارجو الالتزام بالقوانين والقواعد
يجب عليك التسجيل
مدير المنتدى
Ali Sheh@b

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

جدعان طيبيين

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
مرحبا بكم فى منتداكم جـدعـ طيبيين ـان
ارجو الالتزام بالقوانين والقواعد
يجب عليك التسجيل
مدير المنتدى
Ali Sheh@b

جدعان طيبيين

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

taypen.gid3an,الجدعان الطيبين,افلام عربى,افلام اجنبى,اغانى,كليبات,العاب,مسلسلات,برامج,بنات,هندسه,مطبغ,منوعات,جمال,اطفال,صحه


2 مشترك

    السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه

    sokar
    sokar
    أحلى الخبراء
    أحلى الخبراء


    السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه Ououu_10

    السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه New10

    السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه 110

    السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه Out_510

    السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه Ououu_10

    انثى عدد المساهمات : 459
    نقـــاط : 29507
    السٌّمعَة : 32
    تاريخ التسجيل : 28/08/2010

    السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه Empty السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه

    مُساهمة من طرف sokar الخميس أكتوبر 14, 2010 2:55 pm

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    يـا أحلى بـنـات
    اليـوم معايا أكــله مصريه 100%
    وهي السمك البلطي المقلي
    لكــن بصراحه كدا وبدون مقدمـات
    معه أرز جديد بطريقه جديده
    بعيد عن الارز أبـو بصل والنوم والنعسـان ههههه
    تعالو بينـا نشوف السمك الاول
    المكونات
    سمك _ ثوم _ كمون _كزبره_ فلفل حلو _ عصير الليمون _ الخل الابيض _ فلفل رومي _فلفل حـار _ السمـاق اللبناني _ دقيقـ
    طـريقة التحضير:
    السمك طبعاً حسب ما تحبي كيلو و نصف
    المهم تنظفيه كويس من الداخل و الخارج

    وتنقعيه في ماء و ملح أودقيق لمدة 10 دقائق و يشطف جيدا و يصفي
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    تعالو نجهز التتبيله:
    2 رأس ثوم مفومه + 2 ملعقة كمون + نصف ملعقة كزبره +نصف ملعقة فلفل حلو + 3 حبات ليمون عصير + معلقتين خـل ابيض + فلفله رمي مقطعه صغير + قرن فلفل حـار مقطع صغير (( السماق اللبناني )) حسب الرغبه وبكميه بسيطه وهو شبيه لقشر الرومان المصري
    ونخلط المقـادير كلهـا مع بعض

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    طبعاً أنت ِ مصفيه السمك من المـاء
    قومي بتدبيل السمك من الداخل والخـارج
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    وأتركي السمك سـاعه على الاقـل في التتبيله
    وبعــد ها قومي بقلي السمك
    تعالي نجهـز الخلطه بتاعت القلي
    كوب دقيق ابيض + 2 كوب مـاء
    وملح + كمون + ولو عندك قليل من باقي الخلطه
    ضفيهـا عليهـا
    ونضع المقادير على بعض وتقلب حتى تصبح عجينه فوق الخفيفه وأقل من المتوسطه
    ضعي السمكه بداخلها واخرجيها
    وضعيها
    في الزيت الغزير المقدوح
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    ودا شكـل السمكه بعد القلي
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    أحم أحم أنتي هتتفرجي على السمكه كتير
    تعالي نجهز الصلصه بتاعت السمك
    والارز
    المكونـات :
    بصلة مفرية + ثوم مفري + 2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم + 6 حبات طماطم مقطعة مكعبات + 1 مكعب مرقة دجاج + 1 حبة لومي + فلفل حار +2م/ك صلصة طماطم + كزبرة خضراء


    الطريقة التحضير :


    في قدر نضع القليل من الزيت و نضع البصل يصفر نضيف الثوم المفري يذبل

    نضيف التوابل

    2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم و نشوح

    ثم نضيف مكعبات الطماطم و علي نار عالية نحرك

    ثم نضيف مكعب المرقة و(( حبة لومي)) حسب الرغبه
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    و تترك مغطاه علي نار هادئة حتي تتسبك ثم يضاف لها 2 ملعقة صلصة طماطم
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    ثم نضيف الكزبره الخضراء ونطفي عليها النار وتكون جاهزه
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    تعالوبقي نعمـل الارز
    الارز البسمتي

    ناخذ مقدار من الارز البسمتي ينقع في ماء و ملح

    يصفي و يوضع في قدر به ماء مغلي مضاف له حبة هيل و ورقة غار و يسلق
    ملحوظه : ممكن أستبدال الارز البسمتي بالارز المصري الؤلؤي بس طبعا بدون نقع
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    ننزل الارزمن على النار نصف سوا
    ثم يصفي تماما من الماء

    و يوضع بقدر عليه مقدار من الصلصة الجاهزة
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    ونخلط الارز بالصلصه
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    و يترك علي نار هادئة جدا حتي يكتمل النضج

    الطبق النهائي
    x-fire
    x-fire
    أحلى الخبراء
    أحلى الخبراء


    السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه Ououu_10

    السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه New10


    السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه 110


    السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه Ououu_10




    ذكر القوس الثعبان
    عدد المساهمات : 465
    نقـــاط : 28496
    السٌّمعَة : 209
    تاريخ التسجيل : 18/08/2010

    السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه Empty رد: السمك البلطي المقلي.والسمك البلطي والارز بتاعه.السمك البلطي والارزبالصلصه

    مُساهمة من طرف x-fire الخميس أكتوبر 14, 2010 10:25 pm

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين نوفمبر 25, 2024 11:54 am