السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
يـا أحلى بـنـات
اليـوم معايا أكــله مصريه 100%
وهي السمك البلطي المقلي
لكــن بصراحه كدا وبدون مقدمـات
معه أرز جديد بطريقه جديده
بعيد عن الارز أبـو بصل والنوم والنعسـان ههههه
تعالو بينـا نشوف السمك الاول
يـا أحلى بـنـات
اليـوم معايا أكــله مصريه 100%
وهي السمك البلطي المقلي
لكــن بصراحه كدا وبدون مقدمـات
معه أرز جديد بطريقه جديده
بعيد عن الارز أبـو بصل والنوم والنعسـان ههههه
تعالو بينـا نشوف السمك الاول
المكونات
سمك _ ثوم _ كمون _كزبره_ فلفل حلو _ عصير الليمون _ الخل الابيض _ فلفل رومي _فلفل حـار _ السمـاق اللبناني _ دقيقـ
طـريقة التحضير:
السمك طبعاً حسب ما تحبي كيلو و نصف
المهم تنظفيه كويس من الداخل و الخارج
وتنقعيه في ماء و ملح أودقيق لمدة 10 دقائق و يشطف جيدا و يصفي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المهم تنظفيه كويس من الداخل و الخارج
وتنقعيه في ماء و ملح أودقيق لمدة 10 دقائق و يشطف جيدا و يصفي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تعالو نجهز التتبيله:
2 رأس ثوم مفومه + 2 ملعقة كمون + نصف ملعقة كزبره +نصف ملعقة فلفل حلو + 3 حبات ليمون عصير + معلقتين خـل ابيض + فلفله رمي مقطعه صغير + قرن فلفل حـار مقطع صغير (( السماق اللبناني )) حسب الرغبه وبكميه بسيطه وهو شبيه لقشر الرومان المصري
ونخلط المقـادير كلهـا مع بعض
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعاً أنت ِ مصفيه السمك من المـاء
قومي بتدبيل السمك من الداخل والخـارج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وأتركي السمك سـاعه على الاقـل في التتبيله
وبعــد ها قومي بقلي السمك
تعالي نجهـز الخلطه بتاعت القلي
كوب دقيق ابيض + 2 كوب مـاء
وملح + كمون + ولو عندك قليل من باقي الخلطه
ضفيهـا عليهـا
ونضع المقادير على بعض وتقلب حتى تصبح عجينه فوق الخفيفه وأقل من المتوسطه
ضعي السمكه بداخلها واخرجيها
وضعيها
في الزيت الغزير المقدوح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودا شكـل السمكه بعد القلي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أحم أحم أنتي هتتفرجي على السمكه كتير
تعالي نجهز الصلصه بتاعت السمك
والارز
ونخلط المقـادير كلهـا مع بعض
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعاً أنت ِ مصفيه السمك من المـاء
قومي بتدبيل السمك من الداخل والخـارج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وأتركي السمك سـاعه على الاقـل في التتبيله
وبعــد ها قومي بقلي السمك
تعالي نجهـز الخلطه بتاعت القلي
كوب دقيق ابيض + 2 كوب مـاء
وملح + كمون + ولو عندك قليل من باقي الخلطه
ضفيهـا عليهـا
ونضع المقادير على بعض وتقلب حتى تصبح عجينه فوق الخفيفه وأقل من المتوسطه
ضعي السمكه بداخلها واخرجيها
وضعيها
في الزيت الغزير المقدوح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودا شكـل السمكه بعد القلي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أحم أحم أنتي هتتفرجي على السمكه كتير
تعالي نجهز الصلصه بتاعت السمك
والارز
المكونـات :
بصلة مفرية + ثوم مفري + 2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم + 6 حبات طماطم مقطعة مكعبات + 1 مكعب مرقة دجاج + 1 حبة لومي + فلفل حار +2م/ك صلصة طماطم + كزبرة خضراء
الطريقة التحضير :
في قدر نضع القليل من الزيت و نضع البصل يصفر نضيف الثوم المفري يذبل
نضيف التوابل
2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم و نشوح
ثم نضيف مكعبات الطماطم و علي نار عالية نحرك
ثم نضيف مكعب المرقة و(( حبة لومي)) حسب الرغبه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و تترك مغطاه علي نار هادئة حتي تتسبك ثم يضاف لها 2 ملعقة صلصة طماطم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم نضيف الكزبره الخضراء ونطفي عليها النار وتكون جاهزه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تعالوبقي نعمـل الارز
الارز البسمتي
ناخذ مقدار من الارز البسمتي ينقع في ماء و ملح
يصفي و يوضع في قدر به ماء مغلي مضاف له حبة هيل و ورقة غار و يسلق
ملحوظه : ممكن أستبدال الارز البسمتي بالارز المصري الؤلؤي بس طبعا بدون نقع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ننزل الارزمن على النار نصف سوا
ثم يصفي تماما من الماء
و يوضع بقدر عليه مقدار من الصلصة الجاهزة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونخلط الارز بالصلصه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و يترك علي نار هادئة جدا حتي يكتمل النضج
الطبق النهائي
نضيف التوابل
2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم و نشوح
ثم نضيف مكعبات الطماطم و علي نار عالية نحرك
ثم نضيف مكعب المرقة و(( حبة لومي)) حسب الرغبه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و تترك مغطاه علي نار هادئة حتي تتسبك ثم يضاف لها 2 ملعقة صلصة طماطم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم نضيف الكزبره الخضراء ونطفي عليها النار وتكون جاهزه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تعالوبقي نعمـل الارز
الارز البسمتي
ناخذ مقدار من الارز البسمتي ينقع في ماء و ملح
يصفي و يوضع في قدر به ماء مغلي مضاف له حبة هيل و ورقة غار و يسلق
ملحوظه : ممكن أستبدال الارز البسمتي بالارز المصري الؤلؤي بس طبعا بدون نقع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ننزل الارزمن على النار نصف سوا
ثم يصفي تماما من الماء
و يوضع بقدر عليه مقدار من الصلصة الجاهزة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونخلط الارز بالصلصه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و يترك علي نار هادئة جدا حتي يكتمل النضج
الطبق النهائي